Οι REO Speedwagon σχηματίστηκαν το 1967 στο Ιλινόις

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι REO Speedwagon σχηματίστηκαν το 1967 στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Το 1971, κυκλοφόρησαν την πρώτη ομώνυμη δισκογραφική τους δουλειά η οποία σημείωσε ισχνές πωλήσεις, παρόλο που τρία από τα σινγκλ που περιείχε αγαπήθηκαν από το κοινό, όπως το “157 Riverside Avenue”, το “Sophisticated Lady” και το “Lay Me Down”.

Ωστόσο, το συγκρότημα γνώρισε την επιτυχία και απέκτησε μεγάλη δόξα τη δεκαετία του ’80  με το ένατο άλμπουμ του, “Hi Infidelity” που έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard και έγινε 10 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ. Ο δίσκος περιείχε τέσσερα hits ανάμεσα στα οποία ήταν η μπαλάντα “Keep On Loving You”.  Ήταν το πρώτο σινγκλ των REO Speedwagon που ανέβηκε στην κορυφή του Billboard και έγινε πλατινένιο με τις πωλήσεις του στις ΗΠΑ να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Το συγκρότημα κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή με ένα ακόμη σινγκλ τέσσερα χρόνια αργότερα. Ο λόγος για το “Can’t Fight This Feeling” μια power μπαλάντα από τον επιτυχημένο 11ο δίσκο “Wheels Are Turnin'”.

Οι REO Speedwagon έχουν κυλοφορήσει 16 άλμπουμ με πιο πρόσφατο το “Not So Silent Night … Christmas with REO Speedwagon” το 2009 και έχουν πουλήσει περισσότερους από 40 εκατομμύρια δίσκους, παγκοσμίως.

 

 

Φωτογραφία: wallpapercave.com