Οι Scorpions ιδρύθηκαν το 1965 στο Ανόβερο της Γερμανίας

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Scorpions, ένα από τα μακροβιότερα συγκροτήματα που αγαπήθηκαν στην Ελλάδα κυρίως για τις ροκ μπαλάντες του, ιδρύθηκαν το 1965 στο Ανόβερο της Γερμανίας από τον Rudolf Schenker.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ “Lonesome Crow” το 1972 αλλά έγιναν γνωστοί με τον τρίτο τους δίσκο “In Trance” το 1975. Το συγκρότημα ωστόσο, “απογειώθηκε” τέσσερα χρόνια αργότερα, με το έκτο άλμπουμ του. Το “Lovedrive” που περιείχε το “Loving You Sunday Morning”, το “Always Somewhere” και το “Holiday” κι έγινε χρυσό, έφτασε στο Νο. 55 του Billboard ενώ ήταν το πρώτο άλμπουμ των Scorpions που ανέβηκε στο Νο. 36 του βρετανικού τσαρτ.

Σε τροχιά επιτυχίας κινήθηκαν και οι επόμενοι δίσκοι που έγιναν πλατινένιοι, “Animal Magnetism” το 1980 και “Blackout” το 1982. Το Blackout περιελάμβανε τα δύο κορυφαία σινγκλ: “No One Like You” και “Can’t Live Without You”.

Η δημοφιλία τους εξαπλώθηκε με τον ένατο στούντιο άλμπουμ “Love at First Sting” το 1984, που είναι και το πιο επιτυχημένο τους το οποίο έφτασε στο Νο. 6 του Billboard και έγινε τριπλά πλατινένιο. Ο δίσκος περιείχε την ανεπανάληπτη επιτυχία “Rock You Like a Hurricane” που έφτασε στο νούμερο 25 στις ΗΠΑ.

Σταθμό στην καριέρα τους αποτελεί το ενδέκατο άλμπουμ “Crazy World” με το τραγούδι “Wind of Change” που ανέβηκε στο Νο. 4 στο Billboard και το “Send Me an Angel” που έφτασε στο Νο. 44. Από τις πιο ηχηρές δισκογραφικές τους παρουσίες είναι επίσης, το άλμπουμ “Moment of Glory” που ηχογραφήθηκε σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου.

Οι Scorpions είναι ένα από τα συγκροτήματα με τις περισσότερες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το περιοδικό Rolling Stone τους περιγράφει ως τους «ήρωες του heavy metal» και το MTV ως τους πρεσβευτές της ροκ.

 

 

Φωτογραφία: ticketmaster.com