Οι Socrates σχηματίστηκαν το 1969 στον Πειραιά

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Socrates, ένα από τα πιο ιστορικά ελληνικά ροκ συγκροτήματα, σχηματίστηκαν το 1969 στον Πειραιά από τους Γιάννη Σπάθα, Αντώνη Τουρκογιώργη και Ηλία Μπουκουβάλα. Έχουν κυκλοφορήσει επτά studio albums με πρώτο το ομώνυμο “Socrates Drank the Conium” το 1972, όπου είναι εμφανής η επιρροή από τους Jimi Hendrix και Eric Clapton.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους “Taste of Conium” το οποίο περιείχε το “Wild Satisfaction” μια δεκατριάλεπτη διασκευή του (I Can’t Get No) Satisfaction των Rolling Stones.
Το 1973 κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο “On The Wings” που τους έκανε γνωστούς στις ΗΠΑ καθώς έγινε Νο1 στα play-list, σε όλους τους κολεγιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Georgia για έναν ολόκληρο μήνα, ενώ στο ελληνικό συγκρότημα, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια και το μουσικό περιοδικό Billboard.

Το επόμενο διάστημα μετακόμισαν στο Λονδίνο για μια ιστορική ηχογράφηση σε παραγωγή του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ήταν το άλμπουμ “Phos” του 1976, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 200 χιλιάδες αντίτυπα. Το άλμπουμ περιείχε τα ανεπανάληπτα κομμάτια” Starvation” και “Mountains”.

Αρκετά χρόνια μετά, και συγκεκριμένα το 1991, το συγκρότημα επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο τα 4 πρώτα album του από τη δισκογραφική εταιρεία PolyGram. Έτσι, επέστρεψαν στα δισκοπωλεία οι ιστορικοί πρώτοι δίσκοι των Socrates που αναμφισβήτητα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ροκ μουσικής.

 

 

Φωτογραφία: youtube.com