Οι Steve Miller Band ιδρύθηκαν το 1966 στο Σαν Φρανσίσκο

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Steve Miller Band ιδρύθηκαν το 1966 στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Μiller άφησε το πρώτο του συγκρότημα για να μετακομίσει εκεί και να σχηματίσει τους Steve Miller Blues Band, όπως ήταν το αρχικό τους όνομα.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ Children of the Future, το 1968. Ωστόσο, η επιτυχία ήρθε το 1973 με τον 8ο δίσκο τους, The Joker, ο οποίος έφτασε στο Νο. 2 του Billboard κι έγινε πλατινένιος. Ταυτόχρονα το ομώνυμο κομμάτι κατέκτησε την κορυφή των τσαρτ στις ΗΠΑ και πολλά χρόνια αργότερα, έγινε Νο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς χρησιμοποιήθηκε σε τηλεοπτική διαφήμιση.

Καθοριστικά για την αλματώδη αύξηση της δημοτικότητας του συγκροτήματος ήταν τα άλμπουμ, Fly Like an Eagle το 1976 και το Book of Dreams το 1977 που περιείχαν μια σειρά από επιτυχημένα σινγκλ. Η συλλογή που ακολούθησε με τον τίτλο Greatest Hits 1974–78 με όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες πούλησε πάνω από 13 εκατομμύρια αντίτυπα.

Από τα κορυφαία άλμπουμ τους ήταν το Abracadabra το 1982. Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη εμπορική επιτυχία του Μiller. Kυκλοφόρησε σε εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας όπου o δίσκος έφτασε στο Νο. 1.
Το 2016, ο Steve Miller εισήχθη ως σόλο καλλιτέχνης στο Rock and Roll Hall of Fame.

 

 

Φωτογραφία: billboard.com