Οι Steve Miller Band, ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ, δημιουργήθηκαν το 1966 στο Σαν Φρανσίσκο. Το 1968, ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ, Children of the Future, το οποίο δεν κατάφερε να μπει στο Top 100 των τσαρτ. Αντιθέτως, το δεύτερο άλμπουμ Sailor που κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα με την επιτυχία […]

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Steve Miller Band, ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ, δημιουργήθηκαν το 1966 στο Σαν Φρανσίσκο. Το 1968, ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ, Children of the Future, το οποίο δεν κατάφερε να μπει στο Top 100 των τσαρτ. Αντιθέτως, το δεύτερο άλμπουμ Sailor που κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα με την επιτυχία “Living in the USA” ανέβηκε στο Νο 24 του Billboard.

Έκτοτε η μία επιτυχία διαδέχονταν την άλλη. Το κομμάτι του 1973, “The Joker”, κατέκτησε την κορυφή και έγινε πλατινένιο, με περισσότερες από ένα εκατομμύριο πωλήσεις.
Τρία χρόνια αργότερα, το συγκρότημα επέστρεψε με το άλμπουμ Fly Like an Eagle, το οποίο έφτασε στο No. 3 και περιελάμβανε το ομώνυμο τραγούδι, το “Take the Money and Run” αλλά και τη δεύτερη No. 1 επιτυχία τους, “Rock’n Me”. Αλλη μια πρωτιά στον Steve Miller έδωσε το τραγούδι Abracadabra του 1982, από το ομώνυμο άλμπουμ.
Μόνο η συλλογή που κυκλοφόρησε το 1978, με όλες τις επιτυχίες του συγκροτήματος από το 1974 έως το 78 πούλησε πάνω από 13 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ωστόσο, το 2016 ο Steve Miller εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame ως σόλο καλλιτέχνης, χωρίς το συγκρότημά του.

 

 

 

Φωτογραφία: iheart.com