Οι Survivor σχηματίστηκαν στο Σικάγο το 1978

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Survivor σχηματίστηκαν στο Σικάγο το 1978. Το συγκρότημα έμελλε να γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία συνδέοντας την καριέρα του με την ταινία Rocky. Η πρόταση του Sylevester Stalone να γράψουν το soundtrack της διάσημης ταινίας ήταν η αφετηρία του ταξιδιού τους προς τη δόξα.

Το “Eye of the Tiger” έφτασε στο νούμερο ένα στα charts πολλών χωρών. Στις ΗΠΑ, παρέμεινε για έξι εβδομάδες στην κορυφή του Billboard και ήταν το δεύτερο σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις το 1982. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς έγινε πλατινένιο καθώς οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια αντίγραφα. Το “Eye of the Tiger” κέρδισε βραβείο Grammy για την καλύτερη ροκ ερμηνεία και ήταν υποψήφιο για το Τραγούδι της Χρονιάς ενώ ήταν υποψήφιο και για Όσκαρ.
Το 1983, οι Survivor προσπάθησαν να επαναλάβουν την επιτυχία του Eye of the Tiger με την επόμενη κυκλοφορία τους, Caught in the Game αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το συγκρότημα ωστόσο, δέχθηκε πρόταση να ερμηνεύσει ένα τραγούδι για την ταινία του 1984 The Karate Kid. Ήταν το “The Moment of Truth”, το πρώτο hit single με τον νέο τους τραγουδιστή Jimi Jamison, ο οποίος αντικατέστησε τον Dave Bickler. Το τραγούδι έφτασε στο Νο. 63 του Billboard και παρέμεινε στο chart για επτά εβδομάδες.
Η επόμενη μεγάλη τους επιτυχία συνδέθηκε για άλλη μια φορά με την ταινία Rocky IV του 1985 και ένα ακόμη soundtrack. Ήταν το «Burning Heart» που έφτασε στο νούμερο 2 του Billboard. Έγινε επίσης, κορυφαία επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έφτασε στο top 15 στον Καναδά.

 

 

Φωτογραφία: hollywoodreporter.com