Το βρετανικό συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Newcastle στις αρχές της δεκαετίας

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Τους αποκάλεσαν Animals λόγω της άγριας σκηνικής τους παρουσίας και έκτοτε έγινε το όνομά τους. Το βρετανικό συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Newcastle στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Εγινε γνωστό λόγω της ιδιαίτερης φωνής του frontman Eric Burdon αλλά και της ανεπανάληπτης επιτυχίας που σημείωσε με το παραδοσιακό τραγούδι “Τhe House of the Rising Sun” που έγινε νούμερο ένα σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά και απέσπασε βραβείο NME το 1964.

Το 2003, το τραγούδι κατέλαβε την 123η θέση στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Ωστόσο, δεν ήταν η μόνη τους επιτυχία.Το single του 1965, “We Gotta Get Out of This Place” κατατάχθηκε στο νούμερο 233 στην ίδια λίστα. Και τα δύο κομμάτια περιλαμβάνονται στο Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν το Rock and Roll.

Τουλάχιστον 10 τραγούδια τους μπήκαν στο top-20 ανάμεσα στα οποία ήταν το «Don’t Bring Me Down» και το «See See Rider». Οι Animals εισήχθησαν με το αρχικό τους σχήμα στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994, με τον Eric Burdon να είναι απών λόγω της περιοδείας του στην Ευρώπη.

 

 

 

Φωτογραφία: faroutmagazine.co.uk