Οι Cranberries σχηματίστηκαν στο Λίμερικ της Ιρλανδίας

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Cranberries σχηματίστηκαν στο Λίμερικ της Ιρλανδίας το 1989. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με το πρώτο τους κιόλας άλμπουμ “Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?” το 1993 το οποίο έγινε Νο.1 στο βρετανικό και το ιρλανδικό τσαρτ με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Έναν χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το “No Need to Argue” που θεωρείται ως το best selling του συγκροτήματος καθώς πούλησε 17 εκατομμύρια αντίτυπα έως το 2014. Το άλμπουμ περιείχε τη Νο.1 επιτυχία “Zombie”.

Το τραγούδι κατέκτησε την κορυφή των τσαρτ σε Αυστραλία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία και Ισλανδία αλλά και στο Alternative Airplay του Billboard. Η επιτυχία τους συνεχίστηκε και με τα επόμενα άλμπουμ “Το Τhe Faithful Departed” το 1996 και “Bury the Hatchet” το 1999.

Οι Cranberries είναι ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τη δεκαετία του 1990, οι οποίες ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Έχουν κερδίσει τα βραβεία Ivor Novello, Juno, MTV Europe Music Award και World Music Award ενώ ήταν υποψήφιοι για ένα Brit Award και ένα Grammy. Είναι δε το πρώτο ιρλανδικό συγκρότημα που έφτασε τις ένα δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube με το μουσικό βίντεο της ανεπανάληπτης επιτυχίας τους “Zombie”.

 

 

Φωτογραφία: gettyimages.com