Θεωρούνται ως ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της εναλλακτικής μουσικής της δεκαετίας του '80

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Cure δημιουργήθηκαν το 1978 στο Crawley του Δυτικού Σάσεξ. Θεωρούνται ως ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της εναλλακτικής μουσικής της δεκαετίας του ’80.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, “Three Imaginary Boys” το 1979 και ένα χρόνο αργότερα τη δεύτερη δουλειά τους με τον τίτλο “Seventeen Seconds” που περιείχε το σινγκλ “A Forest” το οποίο τους χάρισε την πρώτη τους είσοδο στο top 40 του βρετανικού chart.

Ωστόσο, το “Pornography”, το τέταρτο άλμπουμ τους το 1982, ήταν το πιο δημοφιλές για το συγκρότημα, φτάνοντας στο νούμερο 8 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έκτοτε θεωρούνται ορόσημο στην ανάπτυξη της gothic rock μουσικής.
Το 1986, η συλλογή “Standing on a Beach” με όλα τους τα σινγκλ, πούλησε τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι το 1989 που ήταν η χρονιά της κυκλοφορίας του επίσης, επιτυχημένου άλμπουμ “Disintegration” που έγινε νούμερο 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο και νούμερο 12 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ηταν το άλμπουμ με το σινγκλ “Lovesong”, το οποίο έφτασε στο νούμερο δύο στο Billboard ενώ παραμένει μέχρι σήμερα ο δίσκος με τις υψηλότερες πωλήσεις του συγκροτήματος.

Το 1992 ακολούθησε το “Wish”, το ένατο άλμπουμ τους με το οποίο κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή του τσαρτ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις ΗΠΑ το άλμπουμ έγινε νούμερο δύο ενώ πούλησε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα.

Οι Cure εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2019. Έχουν λάβει τουλάχιστον έξι βραβεία, μεταξύ των οποίων δύο Brit Awards ενώ ο Robert Smith έχει τιμηθεί με το βραβείο Ivor Novello.

 

 

Φωτογραφία: rollingstone.com