Οι Doobie Brothers σχηματίστηκαν στο Σαν Χοσέ το 1970

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Doobie Brothers σχηματίστηκαν στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια το 1970. Εναν χρόνο μετά κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους με το σινγκλ “Nobody” το οποίο έκανε την εμφάνισή του στο  Billboard όταν επανακυκλοφόρησε το 1974, μετά από την επιτυχημένη περιοδεία του συγκροτήματος.

Το επόμενο άλμπουμ τους “Toulouse Street” κατάφερε να ανέβει στο Νο.21 του αμερικανικού τσαρτ ενώ ακόμα μεγαλύτερη απήχηση είχε ο τρίτος τους δίσκος “The Captain and Me” που έγινε και πλατινένιος περιέχοντας μερικές από τις πιο μεγάλες τους επιτυχίες,  “Long Train Runnin'”, “China Grove”, “Without You” και το hit single “The Doctor”.

Τα έξι από τα δεκατέσσερα στούντιο άλμπουμ των Doobie Brothers μπήκαν στο Top 10 του Billboard συμπεριλαμβανομένου του “Minute by Minute’ του 1978, το οποίο παρέμεινε στην κορυφή για πέντε εβδομάδες ενώ χάρισε στο συγκρότημα και ένα βραβείο Grammy. Αλλα τρία βραβεία απέσπασε το σινγκλ του άλμπουμ “What a Fool Believes” που έγινε και η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος.

Από τις συλλογές που κυκλοφόρησαν ήταν το best selling άλμπουμ τους “Best of The Doobies” το 1976 το οποίο έγινε διαμαντένιο για πωλήσεις δέκα εκατομμυρίων αντιτύπων. Συνολικά κατά τη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας τους, οι πωλήσεις των Doobie Brothers έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

 

 

Φωτογραφία: boston.com