Οι Doors σχηματίστηκαν στο Λος Άντζελες το 1965

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Doors σχηματίστηκαν στο Λος Άντζελες το 1965.

Ήταν από τις πιο επιδραστικές αλλά και αμφιλεγόμενες ροκ μπάντες της δεκαετίας του 1960, κυρίως λόγω των στίχων αλλά και της σκηνικής παρουσίας του Jim Morrison.

Μέσα σε πέντε χρόνια οι Doors κυκλοφόρησαν έξι στούντιο άλμπουμ, μερικά από τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ομώνυμου δίσκου το 1967 που περιείχε το σινγκλ “Light My Fire” το οποίο έγινε νούμερο ένα στο Billboard.

Οκτώ μήνες αργότερα κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους “Strange Days” που έφτασε στην τρίτη θέση του τσαρτ στις ΗΠΑ και έγινε πλατινένιο έχοντας στο Τop 30, το “People Are Strange” και το “Love Me Two Times”.
Με το τρίτο τους άλμπουμ “Waiting for the Sun” και την ανεπανάληπτη επιτυχία τους “Hello, I Love You”, κατέκτησαν την κορυφή του αμερικανικού τσαρτ το 1968. Ήταν δε το πρώτο επιτυχημένο άλμπουμ του συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έφτασε στο νούμερο 16.
Ακολούθησαν το “The Soft Parade” το 1969, το “Morrison Hotel” το 1970 και το L.A. Woman το 1971 που κυκλοφόρησε δυο μήνες πριν από τον θάνατο του Jim Morrison, εμπεριέχοντας το επιτυχημένο σινγκλ “Riders on the Storm”.

Οι Doors ήταν το πρώτο αμερικανικό συγκρότημα που είχε οκτώ συνεχόμενα χρυσά LP. Έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά σχήματα όλων των εποχών.

 

 

Φωτογραφία: consequence.net