Οι Hooters ιδρύθηκαν το 1980 στη Φιλαδέλφεια

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Hooters ιδρύθηκαν το 1980 στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια.

Απέκτησαν για πρώτη φορά μεγάλη εμπορική επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα της δεκαετίας του 1980 λόγω της προβολής τους από το ραδιόφωνο και το ΜΤV.  Το 1986, το περιοδικό Rolling Stone τους ανακήρυξε ως το καλύτερο νέο συγκρότημα της χρονιάς.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 1983. Το “Amore” περιείχε τη μετέπειτα επιτυχία τους “All You Zombies”. Το τραγούδι επανακυκλοφόρησε με το δεύτερο άλμπουμ τους “Nervous Night” το 1985, φτάνοντας στο Νο. 58 του Billboard και στο Νο.8 στην Αυστραλία.
Το άλμπουμ περιελάμβανε άλλα δύο επιτυχημένα τραγούδια του συγκροτήματος, το “And We Danced” και το “Day by Day”.  Το “Nervous Night” έγινε δυο φορές πλατινένιο με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο τρίτος τους δίσκος “One Way Home” το 1987 με τη μεγάλη επιτυχία “Johnny B” που παίζεται μέχρι σήμερα στο ελληνικό ραδιόφωνο, έφτασε στο #27 στο Billboard. Το τραγούδι είχε σημαντική επιτυχία στη Γερμανία,  ενώ στο αμερικανικό τσαρτ έφτασε στο νούμερο 61 όπως και το επίσης επιτυχημένο “Satellite”.

Από το έκτο τους άλμπουμ “Time Stand Still” ξεχώρισε το “The Boys of Summer” το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard Top Rock Tracks και στο νούμερο 12 του βρετανικού τσαρτ ενώ το μουσικό του βίντεο κέρδισε πολλά βραβεία.

Το 2007, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ “Time Stand Still” από το 1993. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία των Hooters ήταν το “Rocking & Swing” το 2023.

 

 

Φωτογραφία: thehooters.net