Σχηματίστηκαν το 1963 στο βόρειο Λονδίνο

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Kinks σχηματίστηκαν το 1963 στο βόρειο Λονδίνο και ήταν ένα από τα συγκροτήματα που συνέβαλαν στην “εισβολή” της βρετανικής μουσικής στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με το τρίτο σινγκλ “You Really Got Me” που έγραψε ο Ray Davies, το οποίο έφθασε στο # 1 στη Μεγάλη Βρετανία και στο # 7 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των Kinks είναι και το “Lola” που έγινε νούμερο δύο στο βρετανικό τσαρτ και νούμερο εννέα στο Billboard. Δύο από τα άλμπουμ τους, το The Kinks Are the Village Green Preservation Society και το Something Else by the Kinks βρίσκονται στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Οι Kinks θεωρούνται ως ένα από τα πιο σημαντικά ροκ συγκροτήματα του ’60 και των αρχών του 1970 με τις πωλήσεις δίσκων να ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Το 1990, τα αρχικά τέσσερα μέλη των Kinks εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame καθώς και στο UK Music Hall of Fame τον Νοέμβριο του 2005 ενώ κατατάχθηκαν στην 65η θέση της λίστας με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

 

 

 

Φωτογραφία: thekinks.info