Οι Police σχηματίστηκαν στο Λονδίνο από τον ντράμερ Stewart Copeland

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Police σχηματίστηκαν το 1977 στο Λονδίνο από τον ντράμερ Stewart Copeland. Ωστόσο, frontman του συγκροτήματος ήταν ο τραγουδιστής και μπασίστας Sting ο οποίος έγραφε και τα τραγούδια.

Έγιναν παγκοσμίως δημοφιλείς στα τέλη της δεκαετίας του 1970 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το πρώτο τους άλμπουμ, το 1978, Outlandos d’Amour, έφτασε στο Νο. 6 στο Ηνωμένο Βασίλειο χάρη στη μεγάλη απήχηση των σινγκλ “Roxanne” και “Can’t Stand Losing You”. Ακολούθησε, την επόμενη χρονιά, το δεύτερο άλμπουμ τους, Reggatta de Blanc που έγινε το πρώτο από τα τέσσερα διαδοχικά Νο. 1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία ενώ τα δύο πρώτα σινγκλ, “Message in a Bottle” και “Walking on the Moon”, έγιναν τα πρώτα τους νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εμπορική τους επιτυχία συνεχίστηκε με τα επόμενα δύο άλμπουμ τους, “Zenyatta Mondatta” το 1980, που έφτασε στο νούμερο πέντε του Billboard και “Ghost in the Machine” το 1981.
Το τελευταίο τους άλμπουμ, Synchronicity το 1983, έγινε Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ιταλία. Το βασικό σινγκλ του άλμπουμ, «Every Breath You Take», έγινε το πέμπτο τους νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το μοναδικό νούμερο ένα στις ΗΠΑ.

Οι Police έχουν πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους, γεγονός που τους καθιστά ως ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών κι έχουν κερδίσει έξι βραβεία Grammy, δύο βραβεία Brit και ένα MTV Video Music Award.

 

 

Φωτογραφία: npo3fm.nl