Οι Rolling Stones δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1962

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Rolling Stones δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1962. Από τότε μέχρι και σήμερα, παραμένουν πρωταγωνιστές στην παγκόσμια μουσική σκηνή συνεχίζοντας να γράφουν ιστορία.

Ξεκίνησαν να παίζουν διασκευές με πρώτο τους σινγκλ το τραγούδι του Chuck Berry “Come On”. Πολύ σύντομα όμως, κατάφεραν να γίνουν γνωστοί σε όλο τον κόσμο με τα δικά τους τραγούδια. Με το κομμάτι, “(I Can’t Get No) Satisfaction” καθιερώθηκαν ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ. Νούμερο ένα επιτυχίες παγκοσμίως έγιναν επίσης, το  “Get Off of My Cloud” του 1965 αλλά και το “Paint It Black” του 1966 από τον δίσκο “Aftermath” που θεωρείται το πιο σημαντικό από τα πρώτα τους άλμπουμ.

Το 1971 κυκλοφόρησαν το “Sticky Fingers” από τη δική τους δισκογραφική, Rolling Stones Records που έφερε και το εμβληματικό λογότυπο της εταιρείας με τα χείλη και τη γλώσσα που σχεδίασε ο John Pasche μετά από πρόταση του Mick Jagger. Το “Sticky Fingers” που περιείχε το “Brown Sugar” και το “Wild Horses”, ήταν το πρώτο από τα οκτώ διαδοχικά νούμερο ένα στούντιο άλμπουμ τους στις ΗΠΑ. Το “Exile on Main St.” του 1972, με το “Tumbling Dice” και το “Goats Head Soup” έναν χρόνο μετά, με το “Angie”, ήταν επίσης best-seller όπως και τα υπόλοιπα άλμπουμ τους που έγιναν πλατινένια.

Οι Rolling Stones δε σταμάτησαν να ηχογραφούν, παρόλο που διανύουν την 7η δεκαετία της λαμπρής καριέρας τους. Τον Οκτώβρη του 2023 κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ με τον τίτλο “Hackney Diamonds” που έγινε το 14ο νούμερο ένα άλμπουμ τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι “γερόλυκοι της ροκ” έχουν πουλήσει πάνω από 240 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως κι έχουν κερδίσει τρία βραβεία Grammy και ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement.

 

 

Φωτογραφία: gettyimages.com