Ξεκίνησαν την καριέρα τους με το όνομα

Led Zeppelin

RELATED STORY

Led Zeppelin

Ξεκίνησαν την καριέρα τους με το όνομα The Detours στα τέλη του 1962. Δύο χρόνια μετά, άλλαξαν όνομα και συνέχισαν ως WHO.  Η δημοτικότητά τους ανέβηκε με τις συνεχείς περιοδείες τους και τη φήμη που απέκτησαν για τη δυναμική τους πάνω στη σκηνή. Μέσα στο 1964, έδωσαν 188 συναυλίες, μόνο στη Βρετανία.

Οι WHO καθιερώθηκαν ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ μουσικής τον Νοέμβριο του 1965, μετά την επιτυχία του “My Generation”, το οποίο ανέβηκε στο νούμερο # 2 των βρετανικών τσαρτ.

H κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ “A Quick One” το 1966, έδωσε μεγάλη ώθηση στην καριέρα τους. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ήταν το σινγκλ “Happy Jack” το οποίο κατάφερε να μπει στο Top-30 του Billboard. Από το 1969 έως το 1981 κυκλοφόρησαν 6 δίσκους εκ των οποίων οι τέσσερις έγιναν  πολυπλατινένιοι.

Το περιοδικό “Rolling Stone” έχει κατατάξει τους WHO στην 29η θέση της λίστα με τα “εκατό σπουδαιότερα συγκροτήματα όλων των εποχών” κι όχι τυχαία καθώς έχουν αναγνωριστεί ως οι δημιουργοί της ροκ όπερας, έχοντας πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

 

 

 

 

Φωτογραφία: globalnews.ca