Οι Thin Lizzy σχηματίστηκαν στο Δουβλίνο το 1969

Led Zeppelin

RELATED STORY

Led Zeppelin

Οι Thin Lizzy σχηματίστηκαν στο Δουβλίνο το 1969. Η δημιουργική δύναμη του συγκροτήματος ήταν ο μπασίστας, τραγουδιστής και κύριος τραγουδοποιός, Phil Lynott.

Το ξεκίνημά τους με την κυκλοφορία τους πρώτου τους σινγκλ “The Farmer”/”I Need You” το 1970, ήταν απογοητευτικό καθώς πούλησε μόνο 283 αντίτυπα. Το γεγονός αυτό έκαμψε τον ενθουσιασμό τους αλλά χάρη στη δισκογραφική τους εταιρεία “Decca” που παρά τις αντιδράσεις τους κυκλοφόρησε τη νέα εκδοχή μιας παραδοσιακής ιρλανδικής μπαλάντας, έγιναν παγκοσμίως γνωστοί. Ηταν η μεγάλη τους επιτυχία “Whisky in the Jar” η οποία κατέκτησε την κορυφή του ιρλανδικού chart και έφτασε στο Νο.6 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις διεθνείς επιτυχίες τους συγκαταλέγονται τα τραγούδια “The Boys Are Back in Town” από το άλμπουμ τους “Jailbreak” το 1976 και “Waiting for an Alibi” το 1979. Το πρώτο έγινε Νο.1 στην Ιρλανδία και βρίσκεται στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών και το δεύτερο από το άλμπουμ “Black Rose: A Rock Legend”, που έφτασε στο Νο. 9 του βρετανικού τσαρτ και στο Νο. 6 στην Ιρλανδία. Ηταν το μόνο άλμπουμ των Thin Lizzy που ηχογραφήθηκε ενώ ο Gary Moore ήταν μέλος του συγκροτήματος.

Το “Thunder and Lightning” είναι το δωδέκατο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ των Thin Lizzy το 1983. Οι Thin Lizzy αποχαιρέτισαν το κοινό τους με μια περιοδεία από την οποία προέκυψε και το live άλμπουμ με τον τίτλο “Life”.
Tο συγκρότημα επανενώθηκε το 1986 για τη συναυλία Self Aid με μεγάλο απόντα τον Phil Lynott ο οποίος έφυγε από τη ζωή, τέσσερις μήνες νωρίτερα.

 

 

Φωτογραφία: ebay.co.uk