Ο Tom Petty γεννήθηκε στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα, το 1950

Queen

RELATED STORY

Queen

Ο Tom Petty γεννήθηκε στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα, το 1950. Tο ενδιαφέρον του για τη μουσική και το ροκ εν ρολ άρχισε στην ηλικία των δέκα ετών, όταν συνάντησε τον Έλβις Πρίσλεϊ. Το 1976 ίδρυσε τους Tom Petty and the Heartbreakers. To πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους με τα σινγκλ “American Girl” και “Breakdown”, γνώρισε μεγαλύτερη επιτυχία στη Βρετανία παρά στις ΗΠΑ.

Το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο “Damn the Torpedoes” το 1979, με τις επιτυχίες “Don’t Do Me Like That”, “Here Comes My Girl”, “Even the Losers” και “Refugee” έγινε πλατινένιο πουλώντας σχεδόν δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Επίσης, πλατινένιος έγινε και ο 4ος δίσκος “Hard Promises”, το 1981.

Αρκετά χρόνια μετά, το 1999, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το “Echo” το οποίο έφθασε το Νο. 10 στο Billboard. Ηταν η χρονιά που οι Tom Petty and the Heartbreakers απέκτησαν το δικό τους αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας. Ακόμα πιο ψηλά στο τσαρτ του Billboard, και συγκεκριμένα στην 9η θέση, έφθασε ο 11ος δίσκος “The Last DJ”, μέσω του οποίου ο Petty άσκησε κριτική στη μουσική βιομηχανία.

Tο τρίτο και τελευταίο σόλο άλμπουμ του Petty, “Highway Companion”, με την επιτυχία “Saving Grace” ανέβηκε στο Νο.4  ενώ στο Νο. 2, κατάφερε να φτάσει o 12ος δίσκος “Μojo” που κυκλοφόρησε με το συγκρότημα.
Ωστόσο, την κορυφή του Billboard κατέκτησαν για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια μουσικής σταδιοδρομίας, με το “Hypnotic Eye”, το 2014.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Tom Petty πούλησε περισσότερα από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, γεγονός που τον καθιστά ως έναν από τους καλλιτέχνες με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

 

 

Φωτογραφία: golfdigest.com