Οι Toto σχηματίστηκαν το 1977 στο Λος Άντζελες

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Toto σχηματίστηκαν το 1977 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Γνώρισαν επιτυχία με την κυκλοφορία του πρώτου κιόλας ομώνυμου άλμπουμ τους το 1978, που περιελάμβανε τα επιτυχημένα σινγκλ “Hold the Line”, “I’ll Supply the Love” και “Georgy Porgy”. Και τα τρία κομμάτια μπήκαν στο top 50 στις ΗΠΑ με το “Hold the Line” να παραμένει για έξι εβδομάδες στο top 10.

Παγκοσμίως γνωστοί έγιναν με τον τέταρτο δίσκο τους “Toto IV” το 1982. Ήταν το άλμπουμ με μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών, το “Africa” που κατέκτησε την κορυφή του Billboard και αποτελεί την πρώτη και μοναδική νούμερο 1 επιτυχία του γκρουπ. Το δεύτερο επιτυχημένο σινγκλ “Rosanna” έφτασε στο νούμερο 2 του τσαρτ. Τα δύο τραγούδια έγιναν παράλληλα, μεγάλες επιτυχίες και στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνοντας στο νούμερο 3 και 12, αντίστοιχα. Ο δίσκος δε, ανέδειξε τους Toto ως ένα από τα μουσικά γκρουπ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εποχής τους και τους χάρισε τρία βραβεία Grammy το 1983.

Συνολικά οι Toto έχουν κυκλοφορήσει 14 στούντιο άλμπουμ με τελευταίο το “Old Is New” το 2018 και έχουν πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως ενώ το 2009 εισήχθησαν στο Musicians Hall of Fame and Museum.

 

 

Φωτογραφία: cultureslate.com