Οι Twisted Sister σχηματίστηκαν στο Νιου Τζέρσεϊ το 1972

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Twisted Sister σχηματίστηκαν το 1972 στο Νιου Τζέρσεϊ με αρχικό όνομα “Silver Star”. Μετά από μια δεκαετία κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σινγκλ “Ruff Cutts” το οποίο έγινε Νο.2 στο βρετανικό τσαρτ στην κατηγορία με τα heavy metal κομμάτια. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ “Under the Blade” και το 1983 τον δίσκο “You Can’t Stop Rock ‘n’ Roll” που ανέβηκε στο βρετανικό Top-20, όπως και το σινγκλ “I Am (I’m Me)”.

Οι Twisted Sister έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς το 1984 με το τρίτο τους άλμπουμ, “Stay Hungry” που περιείχε τα δύο hit σινγκλ “We’re Not Gonna Take It” που ανέβηκε στο Top 40 του Billboard καθώς και “I Wanna Rock”. Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη κυκλοφορία τους με διαφορά και τον μοναδικό πλατινένιο τους δίσκο. Στις ΗΠΑ μάλιστα, έγινε πολυπλατινένιος με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι το 1995.

Τα επόμενα δύο άλμπουμ τους, “Come Out and Play” το 1985 και “Love Is for Suckers” το 1987 δεν είχαν την αναμενόμενη απήχηση με αποτέλεσμα το συγκρότημα να διαλυθεί το 1988. Ωστόσο, οι Twisted Sister επανενώθηκαν κυκλοφορώντας δύο ακόμη άλμπουμ, το Still Hungry το 2004 που ήταν μια επανηχογράφηση του τρίτου άλμπουμ τους καθώς και το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, “A Twisted Christmas” το 2006 που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Οι Twisted Sister περιόδευσαν για τελευταία φορά τον Απρίλιο του 2015. Ξαναβρέθηκαν on stage τον Γενάρη του 2023 κατά την τελετή εισαγωγής τους στο Metal Hall of Fame.

 

 

Φωτογραφία: loudersound.com