Οι Van Halen δημιουργήθηκαν στην Πασαντένα της Καλιφόρνια...

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Van Halen δημιουργήθηκαν στην Πασαντένα της Καλιφόρνια το 1973. Το πρώτο τους άλμπουμ έφτασε στο Νο. 19 στα τσαρτ του Billboard ενώ οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ.Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, οι Van Halen ήταν ήδη ένα από τα πιο επιτυχημένα ροκ σχήματα της εποχής. Το άλμπουμ «1984» γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία με το βασικό σινγκλ του, “Jump” να είναι το μοναδικό του συγκροτήματος που έγινε νούμερο ένα στις ΗΠΑ.

Το 1985, ο David Lee Roth άφησε το συγκρότημα για να ξεκινήσει μια σόλο καριέρα και αντικαταστάθηκε από τον πρώην τραγουδιστή των Montrose, Sammy Hagar με τον οποίο οι VAN HALEN γνώρισαν εξίσου μεγάλη επιτυχία. Το 2012, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το τελευταίο τους στούντιο άλμπουμ A Different Kind of Truth. Ήταν επίσης, το πρώτο άλμπουμ των Van Halen με τον Roth μετά από 28 χρόνια και το μοναδικό στο οποίο συμμετείχε ο Wolfgang.

Το συγκρότημα έχει πουλήσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια παγκοσμίως, γεγονός που το καθιστά ως ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Oι VAN HALEN οδηγήθηκαν μοιραία στη διάλυση το 2020 μετά τον θάνατο του Eddie Van Halen ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες στην ιστορία της ροκ.

 

 

 

Φωτογραφία: wallpaperset.com