Ο Bryan Guy Adams γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά

Led Zeppelin

RELATED STORY

Led Zeppelin

Ο Bryan Guy Adams γεννήθηκε το 1959 στο Κίνγκστον, στο Οντάριο του Καναδά. Αγόρασε την πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα σε ηλικία 10 ετών και μόλις στα 15 του, έγινε ο τραγουδιστής  του συγκροτήματος Sweeney Todd, αντικαθιστώντας τον Nick Gilder. Μετά από πέντε χρόνια, ο Adams κυκλοφόρησε το ομώνυμο πρώτο του σόλο άλμπουμ το οποίο έγινε χρυσό στον Καναδά. Ωστόσο, διάσημος έγινε με τον δίσκο, Cuts Like a Knife, το 1983 με το ομότιτλο κομμάτι και την μπαλάντα “Straight From the Heart” την οποία έγραψε σε ηλικία 18 ετών.

Το άλμπουμ “Reckless” ήταν το πρώτο νούμερο ένα άλμπουμ από Καναδό στις ΗΠΑ ενώ στον Καναδά έγινε διαμαντένιο. Εξι σινγκλ του δίσκου συμπεριλαμβανομένων των “Run to You” και “Summer of ’69” που ήταν δύο από τις κορυφαίες δέκα επιτυχίες στις ΗΠΑ και τον Καναδά αλλά και η νούμερο ένα μπαλάντα “Heaven”, εκτόξευσαν την καριέρα του παγκοσμίως.

Η επιτυχία συνεχίστηκε με το άλμπουμ του 1987 “Into the Fire” που περιείχε το κορυφαίο τραγούδι “Heat of the Night” αλλά και με τον δίσκο του 1991, “Waking Up the Neighbours” με το (Everything I Do) I Do It for You, ο οποίος έφτασε το Νο. 1 στις πωλήσεις στις ΗΠΑ, στην Βρετανία, στον Καναδά και άλλες χώρες. Το τραγούδι έγινε το soundtrack της ταινίας “Ρομπέν των Δασών: ο Πρίγκιπας των Κλεφτών” και του χάρισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο τραγούδι στον κινηματογράφο.

Ο Bryan Adams εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ροκ καλλιτέχνες των δεκαετιών του ’80 και του ’90 ενώ υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

 

 

Φωτογραφία: rockaxis.com