Οι ZZ Top δημιουργήθηκαν στο Χιούστον του Τέξας το 1969

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι ZZ Top δημιουργήθηκαν στο Χιούστον του Τέξας το 1969. Το συγκρότημα που είχε ως χαρακτηριστικό γνώρισμα τις μακριές γενειάδες, ξεχώρισε με το ιδιαίτερο μουσικό του ύφος που ήταν ένας συνδυασμός των μπλουζ του Τέξας με το hard rock. Μέσα σε ένα χρόνο από την ίδρυσή τους υπέγραψαν με τη London Records και κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους το 1971 με τον τίτλο “ZZ Top’s First Album”.

Ένα χρόνο αργότερα, ακολούθησε το “Rio Grande Mud” με το οποίο το συγκρότημα έκανε την εμφάνισή του στα αμερικάνικα τσαρτ χάρη στην επιτυχία του σινγκλ “Francine” που έφθασε στο Νο. 69 του Billboard.
Mία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους ήταν το “La Grange” από το τρίτο άλμπουμ του 1973 “Tres Hombres” που έγινε χρυσό. Το κομμάτι έφτασε στο Νο. 41 του Billboard.

Επόμενη επιτυχία τους ήταν το τραγούδι “Tush” από τον τέταρτο δίσκο “Fandango!”. Το σινγκλ έφτασε στο Νο.20 στο αμερικανικό τσαρτ και έγινε το πρώτο τους κομμάτι που μπήκε στο Top 40.
H δημοφιλία των ZZ Top στη Βόρεια Αμερική ενισχύθηκε από τις live εμφανίσεις τους κατά την περιοδεία τους “Worldwide Texas Tour” την περίοδο 1976–1977 που έχει μείνει στην ιστορία.
Το 1976 ηχογράφησαν το “Tejas”, το οποίο παρ’ όλο που γνώρισε μικρότερη επιτυχία από τους προηγούμενους δίσκους τους, έγινε χρυσό.

Οι ZZ Top έχουν κυκλοφορήσει 15 στούντιο άλμπουμ και έχουν πουλήσει περίπου 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Έχουν κερδίσει τρία βραβεία MTV και το 2004 εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2015, το Rolling Stone κατέταξε τον Gibbons στο Νο. 32 της λίστας με τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών.

 

 

Φωτογραφία: singersroom.com