Η ανεπανάληπτη επιτυχία του συγκροτήματος ξεπέρασε τις 1 δισεκατομμύριο ροές στην πλατφόρμα

Jack Russell: Αποχωρεί από τις περιοδείες λόγω άνοιας  

RELATED STORY

Jack Russell: Αποχωρεί από τις περιοδείες λόγω άνοιας  

Στο “Billions Club” του Spotify εντάχθηκαν οι Βlack Sabbath με το κλασικό τραγούδι τους “Paranoid”.

Η ανεπανάληπτη επιτυχία του συγκροτήματος ξεπέρασε τις 1 δισεκατομμύριο ροές στην πλατφόρμα χαρίζοντάς του την πλακέτα που διαθέτουν ελάχιστοι καλλτέχνες. Έτσι, το “Paranoid” εντάσσεται στη λίστα με άλλα 500 κομμάτια μεταξύ των οποίων είναι το “Nothing Else Matters” των Metallica, το “Dream On” των Aerosmith, το “Eye Of The Tiger” των Survivor, το “Dancing Queen” των ABBA, το “Last Resort” των Papa Roach, το “Paradise City” των Guns  N’ Roses, το «Bring Me To Life» των Evanescence και το «I Wanna Dance With Somebody» της Whitney Houston — για να φτάσετε στο επίτευγμα. Το ορόσημο φέρεται να έχει επιτευχθεί με σχεδόν 500 τραγούδια μέχρι στιγμής.

Το “Paranoid” κυκλοφόρησε το 1970 από το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος. Είναι το πρώτο single του άλμπουμ, ενώ το B-side είναι το τραγούδι «The Wizard».

Το “Paranoid” θεωρείται ευρέως ως ένα από τα μεγαλύτερα heavy metal τραγούδια όλων των εποχών. Έφτασε στο νούμερο 4 στο UK Singles Chart και στο νούμερο 61 στο αμερικανικό Billboard Hot 100.

 

 

Φωτογραφία: alphacoders.com