Ως γνωστόν, το δημοτικό συμβούλιο της Φρανκφούρτης ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία του καλλιτέχνη...

Slash: Διασκεύασε το “Οh Well” των Fleetwood Mac

RELATED STORY

Slash: Διασκεύασε το “Οh Well” των Fleetwood Mac

Ο Εric Clapton, o Peter Gabriel και ο Nick Mason είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνει η λίστα με τους καλλιτέχνες και ακτιβιστές που ζητούν την άρση της απαγόρευσης συναυλιών του Roger Waters στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο και τη Φρανκφούρτη.

Ως γνωστόν, το δημοτικό συμβούλιο της Φρανκφούρτης ακύρωσε την προγραμματισμένη για τον προσεχή Μάιο συναυλία του καλλιτέχνη κατηγορώντας τον για αντι-ισραηλινή συμπεριφορά.

Το υπόμνημα συνέταξε η Αμερικανίδα συγγραφέας και σκηνοθέτιδα Katie Halper η οποία μιλά για επίθεση της Φρανκφούρτης κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων σημειώνοντας ότι η ακύρωση της συναυλίας του Waters αποτελεί απειλή για την ελευθερία του λόγου και την καλλιτεχνική ελευθερία.

“Εμείς οι καλλιτέχνες, οι μουσικοί, οι συγγραφείς και άλλα δημόσια πρόσωπα και οργανισμοί είμαστε βαθιά ενοχλημένοι από τις πρόσφατες προσπάθειες των Γερμανών αξιωματούχων να δυσφημήσουν και να φιμώσουν τον μουσικό Roger Waters”.
Την αναφορά υπογράφουν ακόμα οι Tom Morello, Brian Eno, Terry Gilliam, Susan Sarandon, Julie Christie, David Cross, Julian Schnabel, Cornel West, Ken Loach και πολλοί άλλοι.
Το υπόμνημα το οποίο έχει περισσότερες από 23.000 υπογραφές, βρίσκεται στο change.org.

 

 

 

Φωτογραφία: sscdn.co