Το αρχείο του David Bowie αποκτήθηκε από το μουσείο Victoria & Albert της Βρετανίας

Ο Joe Elliott αρνείται ότι οι Def Leppard χρησιμοποιούν backing κομμάτια

RELATED STORY

Ο Joe Elliott αρνείται ότι οι Def Leppard χρησιμοποιούν backing κομμάτια

Το αρχείο του David Bowie με περισσότερα από 80.000 κομμάτια, αποκτήθηκε από το μουσείο Victoria & Albert της Βρετανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος του Λονδίνου.

Το τεράστιο αρχείο του περιέχει κοστούμια, φωτογραφίες, γράμματα, μουσικά όργανα και πολλά άλλα από την περιουσία του μουσικού και θα εκτεθεί το 2025 στο “The David Bowie Centre for the Study of Performing Arts”, στο Στράτφορντ. Το νέο κτίριο, το οποίο επίσης αποκαλύφθηκε σήμερα, αποτελεί επέκταση του V&A’s East Storehouse και χτίζεται στο χώρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου του 2012.

Το θησαυροφυλάκιο που καλύπτει τη λαμπρή καριέρα του Ντέιβιντ Μπάουι περιλαμβάνει επίσης, προσωπικές σκέψεις αλλά και απραγματοποίητα έργα, η πλειονότητα των οποίων δεν έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας».

Το μουσείο έλαβε δωρεά 10 εκατομμυρίων λιρών (12 εκατομμυρίων δολαρίων) από το Blavatnik Family Foundation και τη Warner Music Group για να αποθηκεύσει και να εκθέσει το αρχείο Bowie στη νέα τοποθεσία στο ανατολικό Λονδίνο.

Τα αντικείμενα του αρχείου περιλαμβάνουν την πολύχρωμη φόρμα Ziggy Stardust που σχεδιάστηκε από τον Freddie Burretti, δημιουργίες του Kansai Yamamoto για τους Aladdin Saneur του 1973 και το παλτό Union Jack που σχεδίασαν οι Bowie και Alexander McQueen για το εξώφυλλο του άλμπουμ «Earthling» του 1997.

 

 

Φωτογραφία: instagram.