Οι Deep Purple κυκλοφόρησαν σε πολυτελή έκδοση το άλμπουμ με την ανεπανάληπτη επιτυχία "Smoke On The Water"

Jack Russell: Αποχωρεί από τις περιοδείες λόγω άνοιας  

RELATED STORY

Jack Russell: Αποχωρεί από τις περιοδείες λόγω άνοιας  

Οι Deep Purple κυκλοφόρησαν σε πολυτελή έκδοση το έκτο άλμπουμ τους “Machine Head” με την ανεπανάληπτη επιτυχία “Smoke On The Water”, ένα τραγούδι που ονομάστηκε “Beethoven’s 5th of hard rock”. Από το 1972 που κυκλοφόρησε το άλμπουμ άφησε ανεξίτηλο  σημάδι στη μουσική, εμπνέοντας αμέτρητα συγκροτήματα σε όλο τον κόσμο.

Η Warner Records και η Rhino Entertainment τιμούν την τεράστια κληρονομιά του άλμπουμ με μια ολοκληρωμένη έκδοση που εισάγει νέες μίξεις και live ηχογραφήσεις που δεν είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν. Το “Machine Head: Super Deluxe Edition” θα είναι διαθέσιμο στις 29 Μαρτίου ως 3-CD/LP/Blu-ray.

Η “Super Deluxe Edition” περιέχει επίσης, δύο συγκλονιστικές συναυλίες που ηχογραφήθηκαν στις 9 Μαρτίου του 1972, στο Paris Theatre στο Λονδίνο όπου αποτυπώνεται η ασυναγώνιστη σκηνική παρουσία του γκρουπ κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους “Machine Head”. Το δεύτερο live ηχογραφήθηκε τον Απρίλιο του 1971 στο Montreux Casino στην Ελβετία. Το συγκρότημα σχεδίαζε να ηχογραφήσει το “Machine Head” εκεί τον Δεκέμβριο, αλλά ο χώρος κάηκε λίγο πριν ξεκινήσουν οι συνεδρίες.

 

 

Φωτογραφία: bbc.co.uk