Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

RELATED STORY

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

Ο Dickey Betts, ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας των Allman Brothers τα διαπεραστικά σόλο του οποίου καθόρισαν το συγκρότημα και τη ροκ του νότου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Αιτία του θανάτου του ήταν ο καρκίνος και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, σύμφωνα με τον μάνατζερ του Betts, David Spero.

«Με βαθιά θλίψη και βαριά καρδιά η οικογένεια Betts ανακοινώνει τον θάνατο του Forrest Richard ‘Dickey’ Betts σε ηλικία 80 ετών», ανακοίνωσε η οικογένεια του Betts.

Ο θρυλικός ερμηνευτής, τραγουδοποιός βρισκόταν στο σπίτι του στο Osprey της Φλόριντα, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

Γεννημένος στο West Palm Beach της Φλόριντα, στις 12 Δεκεμβρίου 1943, ο Betts άρχισε να παίζει γιουκαλίλι περίπου στα πέντε του χρόνια. «Όταν τελικά έφτασα περίπου στην εβδόμη δημοτικού», είχε πει στο Rolling Stone, «έμαθα για τα κορίτσια, το ροκ εν ρολ και τον Chuck Berry». Ως έφηβος, έφτιαξε το δικό του συγκρότημα ενώ κέρδιζε τα προς το ζην ως ελαιοχρωματιστής και ταχυδρομικός.

Ως τραγουδιστής και συγγραφέας, ο Betts ήταν υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος, το “Ramblin’ Man” του 1973, καθώς και μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους: το instrumental “In Memory of Elizabeth Reed”, το “Jessica” και το “Crazy Love”.

 

 

Φωτογραφία: earofnewt.com