Το άλμπουμ των Pantera, "Cowboys From Hell", ανακοινώθηκε ως διπλά πλατινένιο...

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

RELATED STORY

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

Διπλό πλατινένιο στις Η.Π.Α το “Cowboys From Hell” των Pantera

Το πρώτο άλμπουμ των Pantera, “Cowboys From Hell”, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1990, ανακοινώθηκε ως διπλά πλατινένιο από την Recording Industry Association Of America (RIAA) στις 26 Μαΐου για πωλήσεις πάνω από δύο εκατομμύρια αντιτύπων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το “Cowboys From Hell” είχε γίνει αρχικά πλατινένιο τον Ιούλιο του 1997 ενώ είχε επαινεθεί από τους κριτικούς ως ένα από τα άλμπουμ με τη μεγαλύτερη επιρροή στη metal σκηνή τη δεκαετία του 1990. Το IGN ανακήρυξε το “Cowboys From Hell” το 19ο με τη μεγαλύτερη επιρροή heavy metal άλμπουμ όλων των εποχών.
Ο μπασίστας των Pantera, Rex Brown, μίλησε στη ραδιοφωνκή εκπομπή  “Do You Know Jack?” για την εμπορική επιτυχία του συγκροτήματος μετά την κυκλοφορία του “Cowboys From Hell”.

“Στους δύο πρώτους δίσκους [“Cowboys From Hell” και το “Vulgar Display Of Power” του 1992], περιοδεύσαμε ασταμάτητα. Είχαμε 32 ημέρες άδεια στην περιοδεία “Cowboys From Hell” μετά από 18 μήνες, και μετά κατευθείαν στο στούντιο. Μπήκαμε σε μια στιγμή που ο κόσμος μας χρειαζόταν. Μείναμε έξω στα πάρκινγκ μέχρι τις έξι το πρωί υπογράφοντας αυτόγραφα. Νομίζω ότι αυτό έκανε πραγματικά μεγάλη, τεράστια διαφορά ανάμεσα σε εμάς και σε άλλες μπάντες που ήταν απλώς, ξέρετε, «πήγαινε στο λεωφορείο και γεια»”.

 

 

 

 

Φωτογραφία: okmusicplay.com