Το ροκ συγκρότημα του Keanu Reeves θα ξεκινήσει την περιοδεία του από τη Μαδρίτη

Τhe Cult: Στην Ευρώπη η 40η επετειακή περιοδεία τους

RELATED STORY

Τhe Cult: Στην Ευρώπη η 40η επετειακή περιοδεία τους

Τις πρώτες τους συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από 25 χρόνια ανακοίνωσαν οι Dogstar στα πλαίσια της ευρωπαϊκής τους περιοδείας.

Το ροκ συγκρότημα του Keanu Reeves θα ξεκινήσει την περιοδεία του στις 30 Μαΐου από τη Μαδρίτη. Θα ακολουθήσουν συναυλίες στο Παρίσι, στην Αμβέρσα, στο Αμστερνταμ, στο Λουξεμβούργο, στη Ζυρίχη, στο Βερολίνο, στην Μπολόνια και άλλες μεγάλες πόλεις της Ιταλίας. Ωστόσο, ξεχωρίζουν οι εμφανίσεις τους στο Manchester New Century Hall την Τρίτη 18 Ιουνίου και στο London Electric Ballroom την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

«Επιστρέφουμε στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι! Με ενθουσιασμό ανακοινώνουμε τη νέα μας περιοδεία στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο” ανέφερε το συγκρότημα.
Η τελευταία εμφάνιση των Dogstar στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στο Glastonbury Festival στις 27 Ιουνίου του 1999.
Μαζί με τον Keanu Reeves στο μπάσο και τα δεύτερα φωνητικά, οι Dogstar έχουν ως βασικό τραγουδιστή και κιθαρίστα τον Bret Domrose και τον drummer/back vocalist Robert Mailhouse.

Οι Dogstar δημιουργήθηκαν το 1992, ένα χρόνο αφότου τα ιδρυτικά μέλη Keanu Reeves και Robert Mailhouse συναντήθηκαν σε ένα σούπερ μάρκετ και έγιναν στενοί φίλοι. Με τον Gregg Millar ως frontman, το συγκρότημα αρχικά έδωσε στον εαυτό του το απολαυστικό παρατσούκλι Small Fecal Matter πριν καταλήξει αργότερα στο Dogstar. Ο Bret Domrose εντάχθηκε στο συγκρότημα το 1994 και περιόδευσαν εκτενώς τα επόμενα δύο χρόνια πριν την αποχώρηση του Millar στα τέλη του ’95.
Οι Dogstar κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ – το “Our Little Visionary” το 1996 και το “Happy Ending” το 2000 – πριν ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους το 2002. Επανενώθηκαν δύο δεκαετίες αργότερα και επέστρεψαν στα live με τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ BottleRock Napa Valley, στην Καλιφόρνια τον Μάιο του 2023.

 

 

Φωτογραφία: tucson.com