Γνωστοί καλλιτέχνες τιμούν τη μουσική κληρονομιά του Tom Petty

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

RELATED STORY

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

Στις 21 Ιουνίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το άλμπουμ αφιέρωμα στον αείμνηστο Tom Petty στο οποίο γνωστοί καλλιτέχνες τιμούν τη μουσική κληρονομιά του.

Πρόκειται για το άλμπουμ “Petty Country: A Country Music Celebration of Tom Petty” περιλαμβάνει τραγούδια στα οποία βάζουν τη δική τους πινελιά οι φίλοι και συνεργάτες του Petty, όπως ο George Strait, ο Steve Earle, ο Willie Nelson με τον Lukas Nelson, ο πρωτοπόρος του bluegrass Marty Stuart και ο Mike Campbell και ο Benmont Tench των The Heartbreakers. Οι σταρ της country Luke Combs, Chris Stapleton, Wynonna Judd, Carly Pearce, Lady A, Margo Price, Rhiannon Giddens, ο Thomas Rhett και η Lainey Wilson αποτίουν επίσης, φόρο τιμής στον Petty με αγαπημένα κομμάτια των θαυμαστών του.

Στο άλμπουμ συμμετέχει και η Dolly Parton με μια υπέροχη διασκευή του τραγουδιού του 1985, του Tom Petty, “Southern Accents”. “Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Tom όλα αυτά τα χρόνια”, είπε η Parton σε δήλωσή της. “Είναι ένας εμβληματικός καλλιτέχνης και σημαντικός τραγουδοποιός. Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι μέρος αυτού του ξεχωριστού album και που μπορώ να μοιραστώ τη δική μου εκδοχή σε ένα από τα καλύτερα τραγούδια του Tom, το ‘Southern Accents’”.

 

 

Φωτογραφία: billboard.com