Στη διασκευή του τραγουδιού Free Bird των Lynyrd Skynyrd αναφέρθηκε η εμβληματική τραγουδίστρια της κάντρι...

Journey – Γιορτάζουν τα 50 χρόνια τους με περιοδεία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία

RELATED STORY

Journey – Γιορτάζουν τα 50 χρόνια τους με περιοδεία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία

Στη διασκευή του τραγουδιού Free Bird των Lynyrd Skynyrd και στο πώς εξασφάλισε τη φωνή του αείμνηστου τραγουδιστή Ronnie Van Zant αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η εμβληματική τραγουδίστρια της κάντρι Dolly Parton.

H διασκευή του κλασικού τραγουδιού είναι ένα από τα 30 κομμάτια στο επερχόμενο άλμπουμ της με τον τίτλο «Rockstar». Όπως είπε η Parton, η χήρα του Van Zant, της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει τη φωνή του στον δίσκο της μετά τον θάνατο του κιθαρίστα Gary Rossington, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο. «Είμαι τόσο χαρούμενη που χρησιμοποιήσαμε τη φωνή του. Εκανε το τραγούδι τόσο ξεχωριστό», τόνισε η τραγουδίστρια. «Με πιάνει ρίγος κάθε φορά που το ακούω. Είναι ένα τραγούδι 10 λεπτών! Τουλάχιστον πέντε ή έξι λεπτά είναι κιθάρα. Θυμάμαι ότι χάθηκα τόσο πολύ στη μουσική, απλά τραγουδούσα όπου το ένιωθα».

Ο Van Zant πέθανε το 1977, σε αεροπορικό δυστύχημα μαζί με άλλα δύο μέλη του συγκροτήματος.
Ο αδερφός του, Johnny, είναι ο τραγουδιστής των Skynyrd από τότε που το συγκρότημα ανασυγκροτήθηκε το 1987. Η χρήση των αυθεντικών φωνητικών του “Free Bird” ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον Parton.

 

 

 

Φωτογραφία: wvnstv.com