Στη διασκευή του τραγουδιού Free Bird των Lynyrd Skynyrd αναφέρθηκε η εμβληματική τραγουδίστρια της κάντρι...

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

RELATED STORY

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

Στη διασκευή του τραγουδιού Free Bird των Lynyrd Skynyrd και στο πώς εξασφάλισε τη φωνή του αείμνηστου τραγουδιστή Ronnie Van Zant αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η εμβληματική τραγουδίστρια της κάντρι Dolly Parton.

H διασκευή του κλασικού τραγουδιού είναι ένα από τα 30 κομμάτια στο επερχόμενο άλμπουμ της με τον τίτλο «Rockstar». Όπως είπε η Parton, η χήρα του Van Zant, της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει τη φωνή του στον δίσκο της μετά τον θάνατο του κιθαρίστα Gary Rossington, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο. «Είμαι τόσο χαρούμενη που χρησιμοποιήσαμε τη φωνή του. Εκανε το τραγούδι τόσο ξεχωριστό», τόνισε η τραγουδίστρια. «Με πιάνει ρίγος κάθε φορά που το ακούω. Είναι ένα τραγούδι 10 λεπτών! Τουλάχιστον πέντε ή έξι λεπτά είναι κιθάρα. Θυμάμαι ότι χάθηκα τόσο πολύ στη μουσική, απλά τραγουδούσα όπου το ένιωθα».

Ο Van Zant πέθανε το 1977, σε αεροπορικό δυστύχημα μαζί με άλλα δύο μέλη του συγκροτήματος.
Ο αδερφός του, Johnny, είναι ο τραγουδιστής των Skynyrd από τότε που το συγκρότημα ανασυγκροτήθηκε το 1987. Η χρήση των αυθεντικών φωνητικών του “Free Bird” ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον Parton.

 

 

 

Φωτογραφία: wvnstv.com