Τα σχέδια για την ανέγερση του αγάλματος έλαβαν το πράσινο φως

Τhe Cult: Στην Ευρώπη η 40η επετειακή περιοδεία τους

RELATED STORY

Τhe Cult: Στην Ευρώπη η 40η επετειακή περιοδεία τους

Σύμφωνα με το BBC News, τα σχέδια για την ανέγερση ενός αγάλματος του τραγουδιστή των Motörhead Lemmy Κilmister στη γενέτειρά του έλαβαν το πράσινο φως.

Ο Lemmy γεννήθηκε στο Burslem, μια από τις περιοχές που είναι μέρος της πόλης Stoke-On-Trent στο Staffordshire. Το άγαλμα, το οποίο εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 50.000 £ (περίπου 63.000 $), θα στηθεί στο Burslem’s Market Place. Το άγαλμα θα σμιλευτεί σε πηλό από τον διεθνούς φήμης ντόπιο γλύπτη Andy Edwards. Θα εγκατασταθεί σε μια πλίνθο 3 μέτρων και θα περιλαμβάνει το λογότυπο Motörhead καθώς και προσωπικά στοιχεία για τον Lemmy. Το προτεινόμενο υλικό για την πλίνθο άλλαξε από γυαλισμένο μαύρο γρανίτη σε ψαμμίτη, για να ταιριάζει με το κοντινό Queens Theatre και το πρώην δημαρχείο.

Αυτό δεν είναι το μόνο άγαλμα του Lemmy. Τον Ιούνιο του 2022, ένα κολοσσιαίο άγαλμα αποκαλύφθηκε στο Hellfest στη Γαλλία το οποίο αντικατέστησε το προηγούμενο γλυπτό του frontman των Motörhead που είχε στηθεί έξι χρόνια νωρίτερα. Ένα άλλο άγαλμα του Lemmy βρίσκεται από το 2016 στο Rainbow Bar & Grill στο Λος Άντζελες – το αγαπημένο του στέκι για ποτό.

Ο Lemmy Kilmister πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου του 2015 σε ηλικία 70 ετών, λίγο αφότου έμαθε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

 

 

Φωτογραφία: nationaltoday.com