Ο 76χρονος Jeff Lynne έχει πουλήσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως

Τhe Cult: Στην Ευρώπη η 40η επετειακή περιοδεία τους

RELATED STORY

Τhe Cult: Στην Ευρώπη η 40η επετειακή περιοδεία τους

Την τελευταία τους περιοδεία με τίτλο “The Over and Out Tour” ανακοίνωσαν οι Electric Light Orchestra του Jeff Lynne. Το εκτεταμένο ταξίδι τους στη Βόρεια Αμερική περιλαμβάνει 27 ημερομηνίες με πρώτη εμφάνιση στο Palm Springs Acrisure Arena το Σάββατο 24 Αυγούστου και τελική στο Los Angeles Kia Forum την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Η τελευταία περιοδεία των ELO πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το φθινόπωρο του 2018, όπου έδωσαν 15 sold-out συναυλίες. Η προγραμματισμένη περιοδείας τους στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2020 ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του Covid. Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξουν ημερομηνίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Ο 76χρονος Jeff Lynne έχει πουλήσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως με τους ELO και έχει σημειώσει 20 “Top 40” επιτυχίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Παράλληλα με τη μυθική καριέρα του με τους ELO, ο Lynne ήταν συνιδρυτής και μέλος των The Traveling Wilburys μαζί με τους George Harrison, Bob Dylan, Roy Orbison και Tom Petty. Ήταν επίσης, παραγωγός και συνεργάτης με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, όπως οι Beatles, ο Tom Petty, ο Roy Orbison, ο Paul McCartney, ο Ringo Starr, ο Joe Walsh και ο Bryan Adams.

 

 

Φωτογραφία: rollingstone.com