Ο θρύλος της κιθάρας συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή της κάντρι...

The Police: Γιορτάζουν την 40η επέτειο του “Synchronicity” με box set

RELATED STORY

The Police: Γιορτάζουν την 40η επέτειο του “Synchronicity” με box set

Τη διασκευή του “Always on My Mind” ως φόρο τιμής στον Willie Nelson, ο οποίος γιόρτασε τα 90α γενέθλιά του κυκλοφόρησε ο Eric Clapton. Ο θρύλος της κιθάρας συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή της κάντρι Bradley Walker και τον κιθαρίστα των Rolling Stones, Ronnie Wood.

Το “Always on My Mind” γράφτηκε από τους Wayne Carson, Johnny Christopher και Mark James και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από την Gwen McCrae το 1972. Ο Elvis Presley ηχογράφησε μια δημοφιλή εκδοχή την ίδια χρονιά. Το επιτυχημένο εξώφυλλο του Nelson κυκλοφόρησε μόλις μια δεκαετία αργότερα στις αρχές του 1982, αλλά γρήγορα έφτασε στην κορυφή του country chart.

Η ερμηνεία του Nelson έφτασε στο Νο. 5 του Billboard και κέρδισε τρία βραβεία Grammy το 1983: Τραγούδι της Χρονιάς, Καλύτερο Τραγούδι της Χώρας και Καλύτερη Ανδρική φωνητική ερμηνεία.

«Το «Always on My Mind» με συγκλόνισε τη στιγμή που το άκουσα, που είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους επιλέγω τραγούδια για ηχογράφηση», έγραψε ο Nelson στο Willie: An Autobiography του 1988.

 

 

 

Φωτογραφία: ticketmaster.com