Με την επιστολή ζητούν τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης να συμπεριλάβει το Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό

W.A.S.P.: Χωρίς την αρχική σύνθεση η επετειακή περιοδεία

RELATED STORY

W.A.S.P.: Χωρίς την αρχική σύνθεση η επετειακή περιοδεία

Ο Gene Simmons και η Sharon Osbourne είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που υπογράφουν ανοιχτή επιστολή κατά του αποκλεισμού του Ισραήλ από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ειδικότερα, περισσότεροι από 400 μουσικοί, ηθοποιοί και μάνατζερ υπέγραψαν την  επιστολή καταδικάζοντας τις προσπάθειες ορισμένων χωρών να απαγορεύσουν στο Ισραήλ να συμμετάσχει στη φετινή εκδήλωση, αναφέρει το Billboard.

Μεταξύ εκείνων που συνυπογράφουν την επιστολή είναι οι: Helen Mirren, Liev Schreiber, Gene Simmons, Scooter Braun, Boy George, Sharon Osbourne, Emmy Rossum, Mayim Bialik, Debra Messing , Diane Warren και Selma Blair και πολλοί άλλοι.
Με την επιστολή ζητούν τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης να συμπεριλάβει το Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό εν μέσω εκκλήσεων τον περασμένο μήνα από Σουηδούς και Φινλανδούς καλλιτέχνες που απαιτούσαν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τον διαγωνισμό λόγω της πεποίθησής τους ότι η συμπερίληψη της χώρας «υπονομεύει» το πνεύμα του διαγωνισμού.

“Είμαστε συγκλονισμένοι και απογοητευμένοι βλέποντας ορισμένα μέλη της μουσικής κοινότητας να ζητούν να εκδιωχθεί το Ισραήλ από τον Διαγωνισμό επειδή ανταποκρίθηκε στη μεγαλύτερη σφαγή Εβραίων από το Ολοκαύτωμα», αναφέρει η επιστολή. «Υπό την κάλυψη χιλιάδων ρουκετών που εκτοξεύτηκαν αδιακρίτως σε άμαχους πληθυσμούς, η Χαμάς δολοφόνησε και απήγαγε αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά».

Ο Simmons των KISS, ο οποίος γεννήθηκε στο Ισραήλ από μητέρα επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, έγραψε: «Η μουσική ενώνει ανθρώπους από όλα τα υπόβαθρα. Είναι η μόνη γλώσσα που μπορεί να καταλάβει ο καθένας. Είναι ένα όμορφο πράγμα και ένας υπέροχος τρόπος να φέρνεις τους ανθρώπους κοντά. Όσοι υποστηρίζουν τον αποκλεισμό ενός Ισραηλινού τραγουδιστή από τη Eurovision δεν κινούν τη βελόνα προς την ειρήνη, αλλά διχάζουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο».

 

 

Φωτογραφία: facts.net