"Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω αυτά τα δύο "χαμένα demos" να κυκλοφορούν''

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

RELATED STORY

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

Δύο ακυκλοφόρητα σόλο τραγούδια, “The Lost Demos” κυκλοφόρησε ο ο βασικός τραγουδιστής, μπασίστας και κιμπορντίστας των Rush, Geddy Lee.

Ο Lee ηχογράφησε αρχικά αυτό το ζευγάρι demos – “Gone” και “I Am…You Are” – κατά τη διάρκεια των συνεδριών για το πρώτο σόλο άλμπουμ του το 2000, “My Favorite Headache”.”Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω αυτά τα δύο “χαμένα demos” να κυκλοφορούν. Μου άρεσαν τα τραγούδια όταν γράφτηκαν και κατά κάποιο τρόπο είναι φρέσκα” τόνισε ο τραγουδιστής.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη ο Lee μίλησε για τα δύο τραγούδια που έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Συγκεκριμένα είπε: “Το «Gone» το είχα γράψει αμέσως μετά τον θάνατο της κόρης του Neil (Peart), Selena σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα (το 1997 σε ηλικία 19 ετών). Και όταν χάνεις κάποιον, ξαναζείς πολλές άλλες απώλειές σου. Και σκεφτόμουν πώς να αντιμετωπίσεις μια ξαφνική εξαφάνιση κάποιου από τη ζωή σου, ειδικά μιας κόρης. Έτσι έγραψα αυτό το τραγούδι με τον Ben [Mink]. Ήταν το πρώτο τραγούδι που γράψαμε για το “My Favorite Headache” και το κάναμε demo. Ηταν όμορφο, αλλά ένιωσα ότι ήταν πολύ “ωμό”. Δε θεώρησα σκόπιμο να το κυκλοφορήσω, από σεβασμό στον Neil. Ενιωσα ότι δεν ήταν σωστό. Οπότε το βάλαμε στο ράφι. Και το άλλο ήταν ένα τραγούδι που το είχαμε αφήσει κάπως ημιτελές, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του είχε ηχογραφηθεί. Ονομαζόταν «I Am… You Are» και αφορούσε τις σχέσεις. Και είναι για μένα στη μέση μιας δύσκολης συζήτησης με τη γυναίκα μου, που συνέβη περισσότερες από μία φορές στη ζωή μου”.

 

 

Φωτογραφία: revolvermag.com