Η ατμόσφαιρα από την πρώτη κιόλας μέρα της δημοπρασίας ήταν εορταστική...

W.A.S.P.: Χωρίς την αρχική σύνθεση η επετειακή περιοδεία

RELATED STORY

W.A.S.P.: Χωρίς την αρχική σύνθεση η επετειακή περιοδεία

Το πιάνο του Freddie Mercury που συνήθιζε να παίζει το «Bohemian Rhapsody» πουλήθηκε για 2,2 εκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη στα πλαίσια της δημοπρασίας 1.500 προσωπικών του αντικειμένων. Οι χειρόγραφοι στίχοι για τον ύμνο της όπερας των Queen πουλήθηκε για 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Σημειωτέον, ότι οι 15 σελίδες των στίχων αποκαλύπτουν ότι το τραγούδι είχε σχεδόν τον τίτλο «Mongolian Rhapsody» προτού ο τραγουδιστής το διαγράψει και το αντικαταστήσει με το παρόμοιο συλλαβικό «Bohemian».

Μια χρυσή καρφίτσα Cartier που ο μάνατζερ του συγκροτήματος χάρισε σε κάθε μέλος μετά την επιτυχία του τραγουδιού που έγινε νούμερο ένα και με τις λέξεις «Queen number 1» κόστισε 208.000 δολάρια, ενώ το ασημένιο βραχιόλι με φίδι που φορούσε ο τραγουδιστής στο μουσικό βίντεο δημοπρατήθηκε για 881.717 δολάρια — σημειώνοντας υψηλό ρεκόρ για ένα κόσμημα που κάποτε ανήκε σε ροκ σταρ, σύμφωνα με τους Sotheby’s.
Ο Mercury, ο οποίος ήταν μανιώδης συλλέκτης έργων τέχνης, είχε επίσης εκτυπώσεις των Pablo Picasso (240.000 $), Salvador Dalí (60.900 $) και Marc Chagall (80.000 $).

Η ατμόσφαιρα από την πρώτη κιόλας, μέρα της δημοπρασίας ήταν εορταστική. Χαρακτηριστική ήταν η θριαμβευτική αντίδραση του άντρα που απέκτησε το εμβληματικό στέμμα και τον κόκκινο μανδύα του αείμνηστου καλλιτέχνη έναντι του ποσού των 801.500 δολαρίων .

 

 

 

 

Φωτογραφία: Wallpaper.com