Η θρυλική ποιήτρια προσγειώνεται στη Στέγη του Ιδρύματος, για να συμμετάσχει σε ένα διήμερο γεμάτο εικόνες και ήχους από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

RELATED STORY

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

Η θρυλική ποιήτρια Patti Smith προσγειώνεται στη Στέγη του Ιδρύματος για να συμμετάσχει στα ηχοτοπία της Soundwalk Collective, σε ένα διήμερο (14 και 15 Μαρτίου) γεμάτο εικόνες και ήχους από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Το “Correspondences” είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο πρότζεκτ που προκύπτει από τη συνεργασία ανάμεσα στη Soundwalk Collective και την Patti Smith. Έχοντας ήδη διανύσει περισσότερα από 10 χρόνια, διατρέχει μια πληθώρα γεωγραφιών και του φυσικού τους περιβάλλοντος, όπου οι καλλιτέχνες έχουν αποκαλύψει ηχητικά χνάρια που άφησαν εκεί ποιητές, κινηματογραφιστές και επαναστάτες, καθώς και τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

Ο ιδρυτής της Soundwalk Collective, Stephan Crasneanscki, έχει εξερευνήσει, καταγράψει και συλλέξει τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου σε ήχο, για να αφυπνίσει μια ηχητική μνήμη εντός του τοπίου, αποκαλύπτοντας ίχνη του παρελθόντος και τρέχουσες ιστορίες του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Το «Correspondences», που περιλαμβάνει ζωντανές ταινίες και director’s cuts, ερμηνεύουν ο Stephan Crasneanscki και ο Simone Merli της Soundwalk Collective, η Patti Smith και special guests. Τα visuals της παράστασης είναι από τον Pedro Maia.

 

 

Φωτογραφία: theaustralian.com.au