Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού James έρχονται ξανά στην Αθήνα με συμφωνική ορχήστρα 22 ατόμων και χορωδία...

Smashing Pumpkins: Τον Αύγουστο το νέο άλμπουμ “Aghori Mhori Mei”

RELATED STORY

Smashing Pumpkins: Τον Αύγουστο το νέο άλμπουμ “Aghori Mhori Mei”

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού James έρχονται ξανά στην Αθήνα με συμφωνική ορχήστρα 22 ατόμων και χορωδία για να γιορτάσουν την 40ή επέτειό τους σε μια μαγική βραδιά στο Ηρώδειο τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στο πλαίσιο της περιοδείας James Lasted Orchestral Tour – 40th Anniversary. To setlist τους θα περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές στιγμές από την έως τώρα πορεία τους.

Έχοντας κυκλοφορήσει περισσότερα από 16 άλμπουμ, από το “Stutter” (1986) μέχρι το πιο πρόσφατο “All the colors of you” (2021) και έχοντας πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, αποτελούν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο διαχρονικά success stories της indie μουσικής σκηνής της Βρετανίας.

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι τα εισιτήρια για το βρετανικό σκέλος της περιοδείας «James Lasted» εξαντλήθηκαν σε χρονικό διάστημα 6 ωρών.

Από το ξεκίνημά τους στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στο Manchester, οι James ξεχώρισαν, βασιζόμενοι όχι μόνο στα φωνητικά του Tim Booth αλλά κυρίως στην διαμόρφωση μιας χαρακτηριστικής μουσικής ταυτότητας. Γρήγορα απέκτησαν ένα πολυπληθές φανατικό κοινό αλλά και διάσημους φίλους, όπως ο Morrissey, o Johnny Marr και ο περίφημος Brian Eno που αργότερα έμελλε να αναλάβει την παραγωγή στις γνωστότερες κυκλοφορίες τους. ”Sit Down”, ”Laid”, ”She’s a Star”, ”Sometimes”, ”Senorita”, ”Getting away with it (All Messed Up)” είναι μόνο μερικές από τις επιτυχίες που κουβαλούν στις αποσκευές τους.

 

 

 

Φωτογραφία: billboard.com