Το "μεγάλο χαμένο άλμπουμ" των Jethro Tull θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε βινύλιο

Deep Purple: O Glenn Hughes κατακεραυνώνει Ian Gillan και Roger Glover 

RELATED STORY

Deep Purple: O Glenn Hughes κατακεραυνώνει Ian Gillan και Roger Glover 

Το “μεγάλο χαμένο άλμπουμ” των Jethro Tull, The Château D’herouville Sessions θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε βινύλιο σε remix του Steven Wilson. Το σετ διπλού βινυλίου θα κυκλοφορήσει μέσω της Warners Records στις 15 Μαρτίου.

Το υλικό ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1972 στο διάσημο γαλλικό στούντιο όπου είχαν ηχογραφήσει προηγουμένως οι David Bowie, Elton John, Pink Floyd και Cat Stevens. Το συγκρότημα ηχογράφησε το υλικό μετά την κυκλοφορία τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, του επιτυχημένου άλμπουμ “Thick As A Brick”.

Οι συνεδρίες, με το παρατσούκλι «The Disaster Sessions» από το συγκρότημα, συνοδεύτηκαν από προβλήματα που περιελάμβαναν μια σειρά από βλάβες εξοπλισμού, κοριούς και τροφική δηλητηρίαση. Ωστόσο, το συγκρότημα επέστρεψε στο Λονδίνο με την πρόθεση να συνεχίσει τη δουλειά στο νέο υλικό αλλά αυτό δε συνέβη ποτέ. Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν τον δίσκο “A Passion Play” του 1973.

Ο Ian Anderson ολοκλήρωσε και ξαναδούλεψε το μεγαλύτερο μέρος του αρχικού υλικού για να κυκλοφορήσει στο άλμπουμ “Nightcap ως Chateau d’Isaster Tapes”. Στη συνέχεια, το 2013, έλαβαν ένα make-over από τον Steven Wilson, για συμπερίληψη στο σετ A Passion Play: An Extended Performance.

 

 

Φωτογραφία: store.rhino.com