Ο κιθαρίστας των Rolling Stones παρουσίασε μια διασκευή του "I'm Waiting for the Man" των Velvet Underground

Smashing Pumpkins: Τον Αύγουστο το νέο άλμπουμ “Aghori Mhori Mei”

RELATED STORY

Smashing Pumpkins: Τον Αύγουστο το νέο άλμπουμ “Aghori Mhori Mei”

Ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Keith Richards παρουσίασε μια διασκευή του “I’m Waiting for the Man” των Velvet Underground για το επερχόμενο άλμπουμ αφιέρωμα στον Lou Reed με αφορμή την 81η επέτειο από τη γέννησή του.

Το «The Power of the Heart: A Tribute To Lou Reed» κυκλοφορεί σε ασημένιο βινύλιο αποκλειστικά για την Ημέρα Record Store το Σάββατο 20 Απριλίου. Την ίδια ημέρα θα είναι επίσης, διαθέσιμο και σε CD.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει διασκευές από τα σημαντικότερα κομμάτια του Lou Reed από τους πιο στενούς φίλους και τους μεγαλύτερους θαυμαστές του, όπως οι Keith Richards, Joan Jett and the Blackhearts, Rosanne Cash, Lucinda Williams, The Afghan Whigs, Bobby Rush, Maxim Ludwig & Angel Olsen, Mary Gauthier και Automatic.

“Για μένα, ο Lou ξεχώριζε. Μου λείπει αυτός και ο σκύλος του” δήλωσε ο Richards. Σχολιάζοντας τη διασκευή η Joan Jett ανέφερε: «Αγόρασα το άλμπουμ του Lou Reed «Transformer» αφού αγόρασα το σινγκλ, «Walk on the Wild Side», στα μέσα της δεκαετίας του ’70, θέλοντας να μάθω περισσότερα για αυτήν την άγρια πλευρά. Ερωτεύτηκα το φωνητικό στυλ του Lou, τους περιγραφικούς, ποιητικούς στίχους του και το τραγούδι του «I’m So Free». Και έμαθα κάτι, επίσης, καθώς ήθελα να μάθω την έννοια του St. Germaine στο αυτό το πλαίσιο».

 

 

Φωτογραφία: gearnews.com