Η προσοδοφόρα συμφωνία λέγεται ότι ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια δολάρια

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

RELATED STORY

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

Τον μουσικό τους κατάλογο, το όνομα και ότι έχει να κάνει με την πνευματική τους ιδιοκτησία φαίνεται πως πούλησαν οι KISS στη σουηδική εταιρεία Pophouse Entertainment Group AB. Η προσοδοφόρα συμφωνία λέγεται ότι ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 240 εκατομμύρια λίρες). Σημειώνεται ότι η Pophouse βρίσκεται πίσω από τις εμφανίσεις avatar των ABBA Voyage στο Λονδίνο κι όπως όλα δείχνουν και των avatar των KISS.
Σχολιάζοντας τη συμφωνία με την Pophouse, ο Gene Simmons ανέφερε στο Associated Press ότι δεν πρόκειται για “απόκτηση” αλλά για συνεργασία.

«Είναι μια συνεργασία. Ο Paul (Stanley) και εγώ ειδικά, με το συγκρότημα, θα παραμείνουμε αφοσιωμένοι σε αυτό. Είναι το μωρό μας.”

Την ίδια ώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pophouse Per Sundin δηλώνει ότι οι συναυλίες με τα avatar των KISS θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2027 στη Βόρεια Αμερική.

Άλλοι καλλιτέχνες που έχουν πουλήσει όλα ή ορισμένα από τα μουσικά τους δικαιώματα τα τελευταία χρόνια είναι η Nancy Wilson, ο Bob Dylan, η Stevie Nicks, ο Mick Fleetwood, ο Lindsey Buckingham, οι Mötley Crüe, ο παραγωγός των Metallica, Bob Rock και οι διαχειριστές της περιουσίας του David Bowie.

 

 

Φωτογραφία: planetradio.co.uk