Η κιθάρα που χρησιμοποιούσε ο αείμνηστος καλλιτέχνης την εποχή του «Nevermind» πουλήθηκε έναντι του ποσού...

Black Sabbath: Το “Paranoid” ξεπέρασε τις ένα δισεκατομμύριο ροές στο Spotify

RELATED STORY

Black Sabbath: Το “Paranoid” ξεπέρασε τις ένα δισεκατομμύριο ροές στο Spotify

Στο δεκαπλάσιο ποσό από αυτό που αρχικώς είχε εκτιμηθεί πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη η κατεστραμμένη κιθάρα Fender Stratocaster του Kurt Cobain των NIRVANA. Η κιθάρα που χρησιμοποιούσε ο αείμνηστος καλλιτέχνης την εποχή του «Nevermind» πουλήθηκε τελικώς έναντι του ποσού των 596.900 δολαρίων.
Όπως αναφέρθηκε από τον οίκο Julien’s Auctions ο Cobain χάρισε την κατεστραμμένη κιθάρα στον στενό του φίλο Mark Lanegan κατά τη διάρκεια της περιοδείας “Nevermind” των Nirvana στη Βόρεια Αμερική το 1992. Αν και η κιθάρα επανασυναρμολογήθηκε, έχει υποστεί μεγάλη ζημιά.
Την κιθάρα Fender υπέγραψαν και τα τρία μέλη των Nirvana, Kurt Cobain, Κrist Novoselic και Dave Grohl με ασημί στυλό.

Υπάρχει επίσης ένα μήνυμα που έγραψε ο Kurt στον Mark Lanegan των Screaming Trees, το οποίο λέει: “Hell-o Mark! Love, Your Pal, Kurdt Kobain / Washed up rockstar”.
Οι κιθάρες του Kurt Cobain είναι ιδιαίτερα περιζήτητες από τους συλλέκτες, με την MTV Unplugged Guitar του να γίνεται η πιο ακριβή κιθάρα όλων των εποχών τον Ιούνιο του 2020, όταν έφτασε τα 6.010.000 $ (4.960.000 £) σε δημοπρασία.
Η διάσημη κιθάρα Fender Mustang του Kurt που έπαιξε στο βίντεο των Nirvana «Smells Like Teen Spirit» το 1991 έγινε η δεύτερη πιο ακριβή κιθάρα που πουλήθηκε ποτέ, τον Μάιο του 2022, αγγίζοντας τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια (3,7 εκατομμύρια £)

 

 

 

Φωτογραφία: wallpapercave.com