Απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών ο ιδρυτής του βρετανικού συγκροτήματος Magnum

W.A.S.P.: Χωρίς την αρχική σύνθεση η επετειακή περιοδεία

RELATED STORY

W.A.S.P.: Χωρίς την αρχική σύνθεση η επετειακή περιοδεία

Απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών ο Tony Clarkin, κιθαρίστας, τραγουδιστής και ιδρυτής του βρετανικού prog/pomp/AOR rock συγκροτήματος Magnum. Ο θάνατός του επήλθε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου έγινε γνωστό ότι είχε διαγνωστεί με μια σπάνια και ανίατη ασθένεια της σπονδυλικής στήλης που οδήγησε και στην ακύρωση της περιοδείας του την άνοιξη.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε εκ μέρους της οικογένειας,  κόρη του Clarkin ανέφερε ότι μετά από μια σύντομη ασθένεια, πέθανε ειρηνικά περιτριγυρισμένος από τα κορίτσια του, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024. «Ξέρω ότι ο Tony έχει αγγίξει τόσους πολλούς ανθρώπους μέσω της μουσικής του με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τι σήμαινε για μένα, αυτή τη στιγμή, καθώς η θλίψη είναι πολύ νωπή. Ήταν προνόμιο να τον αποκαλώ μπαμπά μου».

Στις 18 Δεκεμβρίου, ο Clarkin δημοσίευσε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ενημέρωνε τους θαυμαστές του συγκροτήματος για την κατάσταση της υγείας του και την εκφυλιστική νόσο με την οποία διαγνώστηκε λέγοντας πως δεν είναι ιάσιμη.

 

 

Φωτογραφία: https: rockantenne.at