Μegadeth και Marty Fiedman ξανά μαζί μετά από 23 χρόνια

Ο Joe Elliott αρνείται ότι οι Def Leppard χρησιμοποιούν backing κομμάτια

RELATED STORY

Ο Joe Elliott αρνείται ότι οι Def Leppard χρησιμοποιούν backing κομμάτια

Οι Megadeth θα ξανασμίξουν με τον κιθαρίστα Marty Friedman για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια.
“Αυτό είναι σαν ένα γιγαντιαίο δώρο γενεθλίων και Χριστουγέννων για μένα”, δήλωσε ο Dave Mustaine σχετικά με την επανασύνδεσή του με τον μουσικό για την επερχόμενη συναυλία Budokan. Ο Friedman εντάχθηκε αρχικά στους Megadeth το 1990, παίζοντας στο περίφημο Rust in Peace και στα σινγκλ του συγκροτήματος “Holy Wars… the Punishment Due” και “Hangar 18.”

Ο Mustaine θυμάται ότι αρχικά δίσταζε να ακούσει το CD του Friedman λόγω του δίχρωμου χρώματος των μαλλιών του, το οποίο ήταν μαύρο και πορτοκαλί. ”Ξέρω ότι αυτό ακούγεται πραγματικά ανόητο”, ανέφερε. «Νόμιζα ότι ήταν απλά ένας glam ή ένας τυπικός ροκ τύπος. Δεν πίστευα ότι ήταν μέταλ τύπος. Μια μέρα, λοιπόν, ήμουν στο γραφείο του διευθυντή μας, και βάλαμε το CD, οπότε είπα: ”Αυτός ο τύπος θέλει να παίξει μαζί μας; Φώναξέ τον”. Και αυτή ήταν η αρχή μιας πραγματικά μαγικής περιόδου στη heavy metal μουσική».

Μετά το “Rust in Peace”, ο Friedman έπαιξε και συνέγραψε τραγούδια για το “Countdown to Extinction” του 1992 (σπίτι των “Symphony of Destruction” και “Sweating Bullets”), το “Youthanasia” του 1994 και το “Cryptic Writings” του 1997.

Το τελευταίο του άλμπουμ με το γκρουπ ήταν το Risk του 1999, το οποίο είχε πιο mainstream ήχο hard-rock. Εκείνη την εποχή αποχώρησε από το συγκρότημα με τον Mustaine να εξηγεί την απόφασή του λέγοντας ότι απλώς ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό.

 

 

Φωτογραφία: futurecdn.net