Το κομμάτι θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο 7 ιντσών, ενώ η άλλη πλευρά θα περιέχει το νέο τραγούδι του Clapton...

W.A.S.P.: Χωρίς την αρχική σύνθεση η επετειακή περιοδεία

RELATED STORY

W.A.S.P.: Χωρίς την αρχική σύνθεση η επετειακή περιοδεία

Mια διασκευή του «Moon River» που ηχογράφησε με τον θρύλο της κιθάρας Jeff Beck  πριν από τον τραγικό θάνατό του τον Ιανουάριο, παρουσίασε ο Eric Clapton.

Η εκδοχή των Clapton και Beck συνοδεύεται από ένα συγκλονιστικό βίντεο κινουμένων σχεδίων, σε σκηνοθεσία Nevil Bernard. Το κομμάτι θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο 7 ιντσών την Παρασκευή 14 Ιουλίου, ενώ η άλλη πλευρά θα περιέχει το νέο τραγούδι του Clapton «How Could We Know» με τη συμμετοχή των Judith Hill, Simon Climie και Daniel Santiago.

Το «Moon River» έχουν διασκευάσει τα τελευταία 62 χρόνια οι Frank Sinatra, Louis Armstrong, Amy Winehouse, Judy Garland, Rod Stewart, Morrissey, The Killers, R.E.M, Barbra Streisand και άλλοι καλλιτέχνες.
Ο συνεργάτης του Eric Clapton, Simon Climie ανέφερε ότι «τον Ιανουάριο του 2022, ο Eric και εγώ ηχογραφήσαμε μια έκδοση που ήταν περισσότερο μπαλάντα. Ο Eric μου ζήτησε να το στείλω στον Jeff ο οποίος το λάτρεψε. Και αμέσως μετά από αυτό, την άνοιξη του 2022, ο Jeff πρόσθεσε το μέρος της κιθάρας του».

Τη Δευτέρα και την Τρίτη 22 και 23 Μαΐου αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθούν οι δύο συναυλίες – αφιέρωμα στη μνήμη του Jeff Beck, στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

 

 

 

 

Φωτογραφία: nme.com