Ο Spencer Elden άσκησε έφεση μετά την απόρριψη της αγωγής του

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

RELATED STORY

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

Οι Nirvana για άλλη μια φορά αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας για το εξώφυλλο του άλμπουμ «Nevermind». Ο Spencer Elden άσκησε έφεση μετά την απόρριψη της αγωγής του από κατώτερο δικαστήριο, ζητώντας αποζημίωση.
«Όπως τα θύματα δυσφήμισης, τα θύματα παιδικής πορνογραφίας ενδέχεται να υποστούν νέο τραυματισμό κατά την αναδημοσίευση του πορνογραφικού υλικού», αναφέρεται στην απόφαση του Ομοσπονδιακού Εφετείου. «Συνεπώς, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κάθε αναδημοσίευση παιδικής πορνογραφίας μπορεί να συνιστά νέο προσωπικό τραυματισμό ανάλογο με τραυματισμούς που προκαλούνται από δυσφήμιση και άλλες αδικοπραξίες. Αυτό το συμπέρασμα συνάδει με την άποψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι «κάθε προβολή παιδικής πορνογραφίας αποτελεί επανάληψη της κακοποίησης του θύματος».

Στην τροποποιημένη αγωγή του που κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2022, ο Εlden στρέφεται κατά το συγκροτήματος, των μελών του ξεχωριστά, της Universal Music Group, της Geffen Records, της MCA Records, της Courtney Love ως εκτελέστριας της περιουσίας του Kurt Cobain και άλλων. Οπως ισχυρίζεται οι κατηγορούμενοι συνέχισαν «εν γνώσει τους» να αναπαράγουν, να διανέμουν και να προωθούν το εξώφυλλο του άλμπουμ με την εικόνα του στα 10 χρόνια που προηγήθηκαν της κατάθεσής του, μεταξύ άλλων μέσω της 30ης επετειακής επανέκδοσης του άλμπουμ το 2021 που συνεχίζει να εκθέτει τα γεννητικά όργανα του στο εξώφυλλο.

«Αυτή η διαδικαστική οπισθοδρόμηση δεν αλλάζει την άποψή μας. Θα υπερασπιστούμε αυτή την άνευ ουσίας υπόθεση, με σθένος και αναμένουμε να επικρατήσουμε», δήλωσε ο δικηγόρος των Nirvana σχολιάζοντας την απόφαση του ομοσπονδιακού εφετείου που αναθέρμανε την υπόθεση.

 

 

Φωτογραφία: billboard.com