Ο ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason, έγινε επίτιμος πολίτης της Πομπηίας. Κι όχι τυχαία. Οι Pink Floyd έχουν πολύ στενούς δεσμούς με την ιταλική πόλη καθώς εκεί, γυρίστηκε το φιλμ της ιστορικής τους συναυλίας «Pink Floyd: Live at Pompeii» τον Οκτώβριο του 1971. Περισσότερα από 50 χρόνια μετά τη συναυλία, οι Saucerful of Secrets […]

Smashing Pumpkins: Τον Αύγουστο το νέο άλμπουμ “Aghori Mhori Mei”

RELATED STORY

Smashing Pumpkins: Τον Αύγουστο το νέο άλμπουμ “Aghori Mhori Mei”

Ο ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason, έγινε επίτιμος πολίτης της Πομπηίας. Κι όχι τυχαία. Οι Pink Floyd έχουν πολύ στενούς δεσμούς με την ιταλική πόλη καθώς εκεί, γυρίστηκε το φιλμ της ιστορικής τους συναυλίας «Pink Floyd: Live at Pompeii» τον Οκτώβριο του 1971.

Περισσότερα από 50 χρόνια μετά τη συναυλία, οι Saucerful of Secrets του Nick Mason έδωσαν μια συναυλία στο Teatro Grande στα ερείπια της Πομπηίας, στις 24 Ιουλίου. Πριν από τη συναυλία, ο Mason παρέστη στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του.

«Είμαι συγκλονισμένος που βρίσκομαι εδώ και μου κάνετε μια τόσο μεγάλη τιμή. Αυτό που πραγματικά πρέπει να πω αρχικά είναι ευχαριστώ, όχι μόνο από εμένα, αλλά και από τους άλλους ανθρώπους που το έκαναν να συμβεί. Φυσικά, αυτοί είναι οι Roger Waters, David Gilmour και Richard Wright” είπε ο Mason.

Ο Daivid Gilmour επέστρεψε στο αμφιθέατρο τo 2016 για να δώσει δύο συναυλίες στα πλαίσια της περιοδείας “The Rattle That Lock Tour”. Οι ηχογραφημένες συναυλίες του αργότερα κυκλοφόρησαν με το live άλμπουμ του 2017 και τo φιλμ «Live at Pompeii».

 

 

 

 

Φωτογραφία: rollingstone.com