Άλλη μια σπουδαία κατάκτηση για τους Rolling Stones

The Police: Γιορτάζουν την 40η επέτειο του “Synchronicity” με box set

RELATED STORY

The Police: Γιορτάζουν την 40η επέτειο του “Synchronicity” με box set

Άλλη μια σπουδαία κατάκτηση για τους Rolling Stones. Οι γερόλυκοι της ροκ είναι οι 25οι αποδέκτες του Βραβείου BRIT Billion της BPI. Το εν λόγω βραβείο απονέμεται σε καλλιτέχνες που έχουν ξεπεράσει το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου ροών στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως υπολογίζεται από την Official Charts Company. Το βραβείο έρχεται 11 ημέρες αφότου οι Rolling Stones κυκλοφόρησαν το περίφημο 24ο στούντιο άλμπουμ τους «Hackney Diamonds», το οποίο έκανε το ντεμπούτο το στο Νούμερο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ABBA και οι Coldplay ήταν μεταξύ των πρώτων συγκροτημάτων που κέρδισαν το βραβείο ενώ οι Queen τιμήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, συμπίπτοντας έτσι με την 50ή επέτειο του πρώτου ομώνυμου άλμπουμ τους.

Ο Δρ Jo Twist, Διευθύνων Σύμβουλος της BPI, δήλωσε: «Λίγοι καλλιτέχνες έχουν ξεπεράσει τα διαχωριστικά των γενεών με τον ίδιο τρόπο που έχουν κάνει οι Rolling Stones. Τα εμβληματικά τραγούδια και τα άλμπουμ τους καθορίζουν την εποχή, αλλά το συγκρότημα παραμένει τόσο σύγχρονο όσο ποτέ. Το BPI είναι ενθουσιασμένο που τους τιμά με ένα BRIT Billion Award, το οποίο υπογραμμίζει τόσο τη διαχρονική απήχηση της μουσικής τους όσο και τον βαθμό στον οποίο συνδέονται τώρα με ένα νέο κύμα θαυμαστών χάρη στη ροή».

Από την ίδρυσή τους το 1962, οι Rolling Stones έχουν πουλήσει πάνω από 250 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, γεγονός που τους καθιστά ως έναν από τους καλλιτέχνες με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

 

 

 

Φωτογραφία: france24.com